Sağlık

Ortak sağlık birimleri

İş yerlerinin, İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı hizmetlerini tek bir yerden alarak çalışanları için gerçekleştirilecek çalışmaların uyum içerisinde sürdürülmesini sağlamak amacıyla Dudullu OSB DES Sanayi Sitesi içerisinde Organize Sanayi Bölgesi Ortak Sağlık Birimi, İMES Sanayi Sitesi içerisinde İMES Ortak Sağlık Birimi ve Sağlık Bakanlığı onaylı İMES Sağlık Ocağı yer almaktadır.

Haftanın 6 günü açık olan sağlık birimlerinde, bölge çalışanlarına yönelik günlük vizite uygulamaları, periyodik muayeneler, işe giriş–işe dönüş muayeneleri, yasal olarak yılda bir kez yapılması zorunlu olan periyodik muayeneler, küçük cerrahi müdahaleler, dikiş, pansuman, enjeksiyon, düzenli sağlık taramaları, koruyucu sağlık hizmetleri, aşılama uygulamaları ve işçi sağlığı, iş güvenliği konusunda danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

112 Acil Yardım istasyonu

İstanbul Dudullu OSB ve çevresine 24 saat ambulans hizmeti verilmesi amacıyla, Sağlık Bakanlığı ve Dudullu OSB Yönetimi iş birliği ile “112 Acil Sağlık Birimi” bölge içerisinde faaliyet göstermektedir. Birim, 1. Cadde üzerinde bulunan Acil Yardım İstasyonu’nda; doktor, hemşire, acil sağlık personeli ve ambulans ile 24 saat hizmet vermektedir. Bölgede faaliyet gösteren işletmelere ve çevre bölgede gerçekleşecek olan acil durum, kaza ve yaralanmalara Hızır Acil olarak yerinde müdahale edip, en yakın hastaneye sevkini sağlamaktadır.

keyboard_arrow_up